T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / TUZLA - Mimar Sinan İlkokulu

Harezmi Eğitim Modeli

Harezmi Eğitim Modeli Nedir? 


2016 yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü rehberliğinde başlayan Hârezmî Eğitim Modeli her yıl merkez İstanbul olmak üzere Türkiye'de birçok ilde uygulamaların ışığında yenilenerek devam eden bir eğitim programıdır.

Farklı disiplinleri bir araya getiren, bireylerin disiplinlerarası çalışarak derinlemesine öğrenmesini sağlayan, öğrendikleri bilgileri günlük yaşamla ilişkilendirmesine fırsat sunan ve öğrencilerde 21. yüzyıl yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sunan bir eğitim programıdır.

Hârezmî Eğitim Modeli problem çözme süreci zorunlu olarak disiplinlerarası ders tasarımları ile yürütülür. Böylelikle öğrencilerin çok yönlü düşünme, değişik alanlardaki bilgilerini bütünleştirebilme, eleştirel ve yaratıcı düşünebilme ve karar verebilme becerilerinin gelişmesi hedeflenir. Öğretmenler matematik öğretirken teknolojiyi, teknoloji öğretirken edebiyatı da ilişkilendirmiş olurlar. Tek başına bilişim teknolojileri öğretiminin yeterli olmadığı yıllar içinde görülmüştür. Bunun yerine okul öncesinden başlayarak bilgisayar bilimlerini diğer bilimler ile birlikte tıpkı hayatın içinde olduğu gibi kavranması, uygulanması sağlanır.


Mimar Sinan İlkokulu Harezmi Sınıfının Hedefleri Nelerdir? 


Öğrencilerimizin temel yaşam becerilerinin gelişimlerine katkı sağlayacak bir öğrenim atmosferi yaratmak ve bunun yanı sıra eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme gibi bilişsel becerileri, bilgi okuryazarlığı, bilişim ve iletişim okuryazarlığı, iletişim, işbirliği ve takım çalışması, liderlik ve sorumluluk, öz yönetim gibi becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. 



Notlar : Harezmi grubunun instagram adresi eklenebilir. 

tuzlamimarsinan.harezmi

 

https://instagram.com/tuzlamimarsinan.harezmi?utm_medium=copy_link


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.02.2022 - Güncelleme: 03.02.2022 20:14 - Görüntülenme: 362
  Beğen | 0  kişi beğendi